Kids

September 21 2010

Wasn’t it Andy Warhol who said something like “if we are going to be living much longer, we’d better learn to remain children much longer”? We are becoming more and more attached to this wise sentiment as we are seeing an increasing number of cool developments for kids’ spaces.



This gym certainly does not look like anything we can remember from our school days.This is an extension by the Swiss L3P Architects of the multifunctional double sports halls of Eichi Centre, located in the small town of Niederglatt in northern Switzerland. The original centre was built in 1985 by architect Walter Schindler. In 2007, a school house, also by L3P, was added.



Continuing the original centre’s theme of a basic square box or cube, and extending further the use of vivid colours and simple materials adopted in 2007, L3P has created a vibrant-looking addition that fits perfectly within the existing environment.



The 2007 colours were warm tones, oranges and reds. The colours used in this latest addition that started operation in August 2010, are equally striking but come from the cooler family of hues and include lime green and intense blue that are used in floors, ceilings and walls in surprising and unconventional ways.



Simple plywood paneling and the creative use of the circle are also used throughout this sports hall. Round holes perforate one wall of a long corridor to create interest and to insert both whimsy and much-needed light to what could seem like a boring tunnel. Circles are also imprinted on ceilings and walls in many areas to break up monotony and to depict a happy, bouncing ball. Tuija Seipell.

Share It:  


Advertisement